Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Corona: Congressen, evenementen en promoties

Veelgestelde vragen

 • Gaan diplomaceremonies en buluitreikingen door?

  In verband met huidige coronamaatregelen is het organiseren van evenementen niet toegestaan op de UvA totdat het kabinet de maatregelen opheft, dit geldt ook voor onderwijs gerelateerde activiteiten zoals buluitreikingen en diploma-uitreikingen.

  Per faculteit en opleiding wordt bepaald of er gekozen wordt voor (online) alternatieven. Vragen hierover kun je stellen aan de onderwijsbalie van je opleiding.

 • Wat zijn de richtlijnen voor activiteiten van studieverenigingen?

  In verband met huidige coronamaatregelen is het organiseren van evenementen niet toegestaan op de UvA totdat het kabinet de maatregelen opheft, dit geldt ook voor activiteiten van studieverenigingen.

  Wel zijn er alternatieve mogelijkheden voor studieverenigingen. Het verplicht thuisstuderen heeft druk gezet op het sociale contact tussen studenten. En dat op een moment dat we elkaar misschien wel meer dan ooit nodig hebben. Het College van Bestuur is zich daarvan bewust en heeft in 2021 budget vrijgemaakt om vanuit de UvA sociale interactie tussen studenten te bevorderen op een corona-proof manier. Dit doen we via de actie: Keep in Touch.

  Hoewel ‘live’ contact sinds het begin van de Covid-19-pandemie moeilijk ligt, hebben veel studieverenigingen in het afgelopen jaar creatieve activiteiten georganiseerd die – rekening houdend met de regels- contact tussen studenten toch mogelijk maakten. De UvA juicht deze creatief doch verantwoorde ideeën toe

  en heeft het mogelijk gemaakt voor studieverenigingen om meer van dit soort ideeën uit te voeren.

  Inmiddels is de aanmeldperiode verlopen en zijn de toekenningen bekend gemaakt. Informeer bij jouw studievereniging wat voor activiteiten ze organiseren en lees op de Keep in Touch-pagina meer over de verschillende initiatieven.