Informatie over veiligheid en maatregelen op de campussen vind je op de pagina over gebouwen en faciliteiten.
Ook in 2021 blijven we voorlopig nog thuiswerken en -studeren. Iedereen werkt of studeert thuis, tenzij het echt niet anders kan. Om het thuiswerken en -studeren iets makkelijker te maken hebben we alle thuiswerktips nog eens op een rij gezet.
Het RIVM heeft een vaccinatiestrategie ontwikkeld op basis van kwetsbaarheid van persone. en de beschikbaarheid van het vaccin. De strategie is hier te vinden. Vanuit de UvA is het niet mogelijk voorrang te krijgen op een vaccinatie. Je kunt een vaccin alleen krijgen op uitnodiging van de overheid zolang je in Nederland ingeschreven staat of langer dan 1 maand woonachtig bent in Nederland.
Voor medewerkers die in het buitenland verblijven, geldt dat zij zelf een vaccinatie regelen in het land waar ze verblijven, of die krijgen zodra zij terugkomen naar Nederland.
Op de website van de Rijksoverheid staat de meest actuele informatie over vaccinaties.
Bij een positief resultaat word je verzocht in thuisisolatie te gaan. De GGD zal je de precieze instructies hiervoor geven en een bron- en contactonderzoek uitvoeren. Of je wordt gevraagd zelf je contacten te informeren.
Het onderzoek van de GGD heeft ook betrekking op contacten waarmee je langer dan vijftien minuten op meer dan 1,5 meter in dezelfde ruimte bent geweest. Dit kunnen medestudenten, collega’s of externe relaties zijn. De GGD kan contact opnemen met deze mensen voor bron- en contactonderzoek. Ook kan de GGD een dwingende maatregel voor thuisisolatie opleggen voor contacten. In de zwaarste variant kan op last van de GGD een locatie (tijdelijk) gesloten worden. Lees hier meer over het bron-en contactonderzoek.
Ben je in direct contact geweest met een besmet persoon? De GGD of de besmette persoon neemt contact met je op. Als je in direct contact bent geweest (langer dan 15 minuten op 1,5 meter afstand). dan wordt geadviseerd 10 dagen in thuisisolatie te gaan.
Tenzij je geïnformeerd wordt dat je risico loopt op besmetting hoef je niets te doen. Houd je aan de anderhalve meter afstand en laat je testen als je klachten krijgt.
Vanaf 1 december 2020 is het verplicht om een mondkapje te dragen in alle publieke binnenruimten in Nederland. Het onderwijs is daar geen uitzondering op.
Op de UvA vroegen we je al langer een mondkapje te dragen. Vanaf 1 december is het dus verplicht in alle binnenruimten (gangen, liften, hallen etc.), totdat je op de plaats van bestemming bent. Tijdens colleges of achter een werkplek mag het mondkapje af. Hou je het kapje liever op? Dan mag dat natuurlijk.
Voor sommige ruimtes (zoals laboratoria) gelden speciale richtlijnen, deze hebben altijd voorrang op de algemene richtlijnen van de UvA.
Beperking of ziekte
De verplichting tot het dragen van een mondkapje geldt niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten.
Lees hier meer informatie over het mondkapjesbeleid van de Rijksoverheid.