Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Informatie voor ouders

Hoe begeleid ik mijn kind bij de studiekeuze?

Het maken van een studiekeuze is een proces en kost tijd. Als ouder kun je een belangrijke ondersteunende rol spelen in dit studiekeuzeproces. Hier vind je tips om je kind te begeleiden bij het maken van een studiekeuze.

Hoe kies je een studie?

We bieden aankomende studenten allerlei informatie en handvatten om met hun studiekeuze aan de slag te gaan. Bekijk de stappen/tips in het studiekeuzeproces en lees (daar) bijvoorbeeld ook over de verschillen tussen hbo en universiteit. Lees ook meer over studeren aan de universiteit, en hoe je als student zelf invulling kunt geven aan je studie en loopbaanpad.

Voorlichtingsavond voor ouders

Een aantal keer per jaar organiseren we – samen met de Hogeschool van Amsterdam – een voorlichtingsavond voor ouders. Ervaren studiekeuzecoaches geven inzicht in het studiekeuzeproces en je krijgt concrete handvatten waarmee je samen met je kind aan de slag kunt. Er zijn online voorlichtingen in het najaar van 2020.

In de Agenda vind je de nadere activiteiten en kun je je opgeven.

Bekijk de video: Hoe help ik mijn kind met kiezen?

In de opname van deze online informatiesessie geven ervaren studiekeuzecoaches inzicht in het studiekeuzeproces. U krijgt handige tips waarmee u uw kind kunt ondersteunen.

UvA Bachelordag

Als ouder ben je ook van harte welkom op de UvA Bachelordag. Op deze open dag geven alle opleidingen voorlichting en zijn er op de voorlichtingsmarkt stands te bezoeken.
Ook is er een Studiekeuzeplein op diverse locaties, waar ouders en aankomende studenten terechtkunnen met al hun vragen rondom de studiekeuze.

LET OP! Deze activiteit is in het najaar van 2020 digitaal; UvA online Open Huis.