Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Onderwijsevaluaties / UvA Q

UvA Q

UvA Q (Quality Evaluations) is de evaluatiemethode die door de UvA wordt gebruikt om het onderwijs geharmoniseerd te evalueren.

UvA Q levert rapporten voor bestuurders en onderwijsmanagement, vakcoördinatoren en docenten, commissies en studenten. Zij gebruiken specifieke UvA Q-informatie op een eigen manier en samen helpen ze de kwaliteit van het UvA-onderwijs op peil te houden en waar dat kan te verbeteren.

Met UvA Q worden studentenoordelen verzameld, maar ook  informatie over vakken en docent-ervaringen. Deze informatie wordt samengebracht in rapportages met goed vergelijkbare gegevens, toegesneden op de behoeftes van de verschillende gebruikers. Docenten kunnen de informatie uit UvA Q gebruiken om hun vaardigheden en hun onderwijs te verbeteren. Opleidingscommissies biedt het de mogelijkheid om verschillen in waardering te signaleren en daar actie op te ondernemen, terwijl Schools en Colleges met de resultaten permanent kunnen sturen op de kwaliteit van het onderwijs. Daarnaast kan de UvA met UvA Q binnenkort ook studenten op de hoogte houden van de evaluatie-uitkomsten en de manier waarop deze gebruikt worden.

UvA Q