Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

UvA Q voor studenten

Als je aan de UvA studeert, ontvang je regelmatig papieren of elektronische enquêtes of evaluatieformulieren.  Er wordt gevraagd naar je mening over allerlei aspecten van de studie en het studeren. De UvA heeft deze informatie nodig om de kwaliteit van het onderwijs op peil te houden en waar dat kan te verbeteren.

UvA Q  (Quality Evaluations) is de methode die de UvA vorig jaar voor vakevaluaties heeft geïntroduceerd en die al bij veel Schools en Colleges bij de UvA wordt gebruikt. De vragenlijsten bevatten vragen over de docenten en over de organisatie, maar ook vragen over wat en hoeveel je in het vak hebt geleerd.  Want daar gaat het natuurlijk uiteindelijk om.

De uitkomsten van de evaluaties  geven docenten informatie die zij kunnen gebruiken om hun vaardigheden en hun onderwijs te verbeteren. De resultaten bieden Opleidingscommissies de mogelijkheid om verschillen in waardering te signaleren en daar actie op te ondernemen, terwijl Schools en Colleges ermee kunnen sturen op de kwaliteit van het onderwijs.

Dit leidt allemaal tot kwaliteitsverbeteringen waar volgende lichtingen studenten van profiteren (zoals elke student profiteert van de feedback die eerdere studentengroepen geleverd hebben). En daarbij:  met UvA Q kan de UvA studenten ook op de hoogte gaan houden van de evaluatie-uitkomsten en de manier waarop deze gebruikt worden.