Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Master
Psychologie: Klinische Forensische Psychologie (track)

De UvA mastertrack Klinische Forensische psychologie biedt specialistisch onderwijs om antisociaal gedrag bij volwassenen te begrijpen, te beoordelen, te voorspellen, en te voorkomen. De UvA master kiest voor specialisatie: Wij focussen op assessment en interventies van volwassen daders.

UvA online Open huis

Drukke open dagen op de campus zitten er voorlopig even niet in. Maar in het online Open huis kun je je vanuit huis volop verdiepen in onze studies en de UvA. 

Op de Open huis-pagina van iedere studie vind je bijvoorbeeld opleidingsvideo's, FAQ’s en live events. In het algemene deel kun je onze opleidingen verkennen, de campussen ontdekken en je laten inspireren in de themaweken.

Mastertrack Klinische Forensische Psychologie

Het forensische veld komt vaak in het nieuws. De krantenkoppen roepen ook veel vragen op. 

  • 'Ex-tbs'er slaat vrouw dood en steekt prostituee neer'
  • 'Gevangene heeft vaak psychische stoornis'
  • 'Maatregel Inrichting Stelselmatige Daders (ISD) werkt bij veelplegers'
  • 'Pedofilie is te zien in de hersenen'
  • 'Veel gedetineerden licht verstandelijk beperkt'
  • 'Longstay voor tbs'er loopt leeg'
  • 'Robert M.: ja, ik wist dat ik grenzen overschreed'

Is dat echt zo? En: Is daar dan niets aan te doen? In de UvA mastertrack Klinische Forensische psychologie behandelen we deze vragen.

De student die bij de UvA mastertrack Klinische Forensische psychologie afstudeert moet in staat zijn om op wetenschappelijke wijze (1) psychologische determinanten van antisociaal gedrag bij volwassen daders te herkennen, te objectiveren, en daarover te rapporteren en (2) een evidence-based interventieplan op te stellen en hier professioneel naar te handelen met het oog op het reductie van antisociaal gedrag.

Diploma 

Klinische Forensische psychologie is een traject van de geaccrediteerde masteropleiding Gezondheidszorgpsychologie. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Gezondheidszorgpsychologie en de titel Master of Science (MSc).

Psychologie: Klinische Forensische Psychologie (track)
Diploma MSc Gezondheidszorgpsychologie
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 60216