Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english
Master

Psychologie: Klinische Ontwikkelingspsychologie (track)

Opslaan in favorieten

In de klinische ontwikkelingspsychologie probeert men te begrijpen op welke wijze normaal en afwijkend gedrag ontstaat en in stand gehouden wordt, hoe men professioneel vaststelt in hoeverre er sprake is van een afwijkende ontwikkeling (diagnostiek) en hoe men een optimale ontwikkeling kan faciliteren (interventie). Uitgangspunt is steeds dat kinderen hun eigenschappen en gedragsrepertoire, normaal en afwijkend, uit de ene context meenemen naar de andere. Het programma bestrijkt de kinder- en jeugdjaren, de vroege jeugd en latere veroudering. 

UvA online Open huis

Drukke open dagen op de campus zitten er voorlopig even niet in. Maar in het online Open huis kun je je vanuit huis volop verdiepen in onze studies en de UvA. 

Op de Open huis-pagina van iedere studie vind je bijvoorbeeld opleidingsvideo's, FAQ’s en live events. In het algemene deel kun je onze opleidingen verkennen, de campussen ontdekken en je laten inspireren in de themaweken.

Klinische Ontwikkelingspsychologie

Studieprogramma

Het onderwijs omvat theorie en onderzoek naar zowel normale als afwijkende, cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling. Ook opvoeding, psycho-educatie, didactiek en therapeutische technieken maken deel uit van het programma.

De mastertrack Klinische Ontwikkelingspsychologie richt zich op de individuele jeugd(gezondheids)zorg, op leerlingenzorg en schoolbegeleiding. Het onderwijsprogramma biedt de (toekomstige) klinisch ontwikkelingspsycholoog het gereedschap om kinderen, ouders en leraren te steunen en hun vaardigheden te versterken. In deze track volgt men inhoudelijke cursussen en practica op het gebied van diagnostiek en interventie; in de masterfase loopt men een praktijkstage en voert een afstudeeronderzoek uit.

informele sfeer en persoonlijk contact

Kleinschalig

De track richt zich op

individuele jeugd(gezondheids)zorg, leerlingenzorg en schoolbegeleiding

Praktijkstage 

Na je studie

Afgestudeerde Klinisch Ontwikkelingspsychologen (MSc.) zijn werkzaam bij instellingen op het gebied van:

  • ontwikkelingsproblematiek
  • jeugdzorg
  • leerlingenzorg
  • schoolbegeleiding
  • opvoeding
  • kinderbescherming
Feiten & cijfers
Diploma MSc Gezondheidszorgpsychologie
Vorm Voltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 60216