Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Lerarenopleiding

Frans (Educatie en communicatie)

Vind jij het leuk om jonge mensen te enthousiasmeren en te inspireren om het beste uit zichzelf te halen? Wil je je op academisch niveau verder verdiepen in jouw vakgebied én tegelijkertijd didactische vaardigheden ontwikkelen? Kies dan voor de master Frans (Educatie en communicatie) aan de UvA.

Wetenschappelijk onderlegd en didactisch vaardig

Door te kiezen voor de combinatie van educatie en taal vergroot je op een bijzondere manier je kennis van taal en cultuur. Je volgt een programma, waarbij je expertise opdoet in vakdidactiek, taalkunde, literatuur en cultuur; vervolgens specialiseer je je op een van deze gebieden. Je komt in aanraking met innovatieve en inspirerende manieren om over het werkveld onderwijs na te denken, waardoor je een eigen onderwijsstijl ontwikkelt. Je wordt bovendien geschoold in pedagogiek. Hierdoor leer je didactisch verantwoorde keuzes te maken, worden je communicatieve vaardigheden ontwikkeld en leer je je lessen goed in te richten. Je krijgt uitgebreide begeleiding bij het ontwikkelen van je eigen specialisatie, profiel en onderwijsvisie door zowel docenten van de vakmaster als de docenten van de lerarenopleiding.

Vaardigheden van onschatbare waarde

Als eerstegraads docent beschik je over een groot arsenaal aan vaardigheden. Het leraarschap vergt flexibiliteit, samenwerking met anderen, en een onderzoekende, analytische, kritische en reflectieve houding. Het is een dynamisch en uitdagend beroep dat vraagt om mensen die kunnen innoveren en anderen kunnen inspireren het beste uit zichzelf te halen. Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde in allerlei contexten. Je leert een vak waar je werkelijk alle kanten mee uit kunt.

Veel praktijk binnen het onderwijs

Om je goed voor te bereiden op het leraarschap en de arbeidsmarkt, bieden we je de mogelijkheid om veel ervaring in de praktijk op te doen door middel van een stage van in totaal 1,5 jaar. Daarnaast heb je binnen het programma keuzeruimte die je kunt gebruiken om je te specialiseren op taal, literatuur of didactiek. Denk bijvoorbeeld aan een keuzevak of een stage of onderzoek in het buitenland. Daarmee verbreed je je kennis en ervaring, ontwikkel je vaardigheden en doe je inspiratie op voor je eigen positie.

Extra jaar studiefinanciering

Als je de tweejarige master Educatie en Communicatie gaat volgen kun je in aanmerking komen voor een extra jaar studiefinanciering. Lees de voorwaarden om te bepalen of je gebruik kunt maken van deze regeling.

Diploma

Educatie en communicatie in de Taal- en cultuurwetenschappen is een geaccrediteerde masteropleiding. Na succesvolle afronding van het programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Educatie en communicatie in Frans en de titel Master of Arts (MA).

Met dit diploma ben je eerstegraadsbevoegd docent in het voortgezet onderwijs. Dit betekent dat je aan de slag kunt in de boven- en onderbouw van vmbo, havo en vwo. Daarnaast ben je uitstekend voorbereid op andere functies in de educatieve sector. Zo kun je bijvoorbeeld onderwijs geven aan volwassenen.

Feiten & cijfers
Diploma MA
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 120 EC, 24 maanden
Voertaal Nederlands , Taal van de opleiding
Start September
CROHO-code 67086